Voor wie binnen vijf minuten een Engels kerstdiner op tafel wil hebben staan, heeft voormalig Masterchef Theo Michaels de oplossing: Christmas Dinner in a Mug.
Bij een echt Engels kerstdiner mogen kalkoen met vulling, spruitjes, pastinaken, pancetta en cranberry saus niet ontbreken. Dat allemaal klaarmaken is nogal een uitdaging, maar Theo Michaels weet dit terug te brengen tot 5 minuten.
Wat hij doet? Hij neemt een mok. Bekleedt die met pancetta en voegt dan laagje voor laagje alle ingrediënten toe. Vervolgens dekt hij de mok af met folie (geen aluminium natuurlijk) en zet het geheel 5 minuten in de magnetron. Het resultaat is een mooi pakketje, ingepakt in gebakken spek, met alle smaken die in het kerstdiner horen te zitten.
Volgens de chef smaakt het net zo lekker als een gewoon kerstmaal en is het een prima optie voor ouderen of mensen die alleen zijn.
In het filmpje zie je hoe het moet.
Dit artikel afdrukken
Wat hij doet? Hij neemt een mok. Bekleedt die met pancetta en voegt dan laagje voor laagje alle ingrediënten toe. Vervolgens dekt hij de mok af met folie (geen aluminium natuurlijk) en zet het geheel 5 minuten in de magnetron. Het resultaat is een mooi pakketje, ingepakt in gebakken spek, met alle smaken die in het kerstdiner horen te zitten.
Volgens de chef smaakt het net zo lekker als een gewoon kerstmaal en is het een prima optie voor ouderen of mensen die alleen zijn.
In het filmpje zie je hoe het moet.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Pancetta? Engels?
De Engelsen hebben zich dat aardig toegeëigend ;-)
Een duimpje voor dit artikel!
Niet iedereen voedt meerdere monden!