Alsof in een gaarkeuken geen kok staat! Instellingskeukens zijn de laatste vijf jaar nogal aan een metamorfose bezig. Heeft mevr. Bussemaker de afgelopen jaren onder een steen geleefd of wil ze scoren met goedkope woorden????

Voor cliënten die in zorginstellingen worden moet het gewone leven zo veel mogelijk door kunnen gaan als zij in een instelling verblijven. Bijvoorbeeld als het gaat om de maaltijden. Dus geen eten uit een gaarkeuken op de kamer, maar liefst een maaltijd die is bereid door een instellingskok en die wordt geserveerd aan een gedekte tafel. Dat zei staatssecretaris Bussemaker van VWS tijdens de conferentie 'Zeker van zorg, nu en straks' over de toekomst van de AWBZ.

Bussemaker noemde de belangrijkste uitgangspunten van dit kabinet als het gaat om de toekomst van de AWBZ: 1) de AWBZ blijft, in aangepaste vorm, gehandhaafd en 2) de AWBZ moet ook op de lange termijn staan voor kwalitatief goede zorg voor kwetsbare mensen die langdurig zorg nodig hebben.Op basis van die twee uitgangspunten wil de staatssecretaris het functioneren van de AWBZ op vijf onderdelen verbeteren:
- versterking van de positie van de cliënt;
- verbetering van de kwaliteit van de zorg;
- bevorderen van de keuzevrijheid en de diversiteit in wonen;
- vereenvoudiging AWBZ en vermindering van de bureaucratie;
- solidariteit onder premiebetalers.


bron: Ministerie van VWS met dank aan foodholland
Dit artikel afdrukken