Toch gek dat het beeld in de rest van de Nederlandse provincies kennelijk anders is. De werkelijke verkopen stokken nl. nog altijd op rond de 2%.

Een onderzoek in opdracht van de provincie Noord-Holland heeft aangetoond dat biologische producten erg in trek zijn bij de Noord-Hollanders. Ruim de helft van de Noord-Hollanders koopt bewust biologische producten en eenderde streekproducten. Ruim vier op de tien kopen een paar keer per maand of vaker biologische producten. Gezonder, smakelijker, diervriendelijker en beter voor het milieu zijn de belangrijkste argumenten voor het consumeren van biologische en streekproducten. Groente en vlees
De Noord-Hollander koopt voornamelijk biologische groente en vlees. De producten worden vooral gekocht bij Albert Heijn. De belangrijkste reden om geen biologische producten te kopen, is voor de niet-kopers de prijs.

Zichtbaarheid
Toch zeggen twee op de tien niet-kopers bereid te zijn in de toekomst vaker biologische producten te kopen en vier op de tien denken erover. Andere redenen voor het laten liggen van biologische producten zijn de beperkte zichtbaarheid in de winkel, beperkte keuze en verkrijgbaarheid.

Positief
Acht op de tien Noord-Hollanders zijn positief over biologische producten. Negen op de tien vinden het een goede zaak dat de provincie biologische en streekproducten promoot. Het onderzoek laat zien dat de meeste Noord-Hollanders ook bekend zijn met biologische producten.

Streekproducten
Streekproducten zijn wat onbekender dan biologische producten. Doel van het onderzoek was om houding en gedrag van de Noord-Hollanders wat betreft biologische en streekproducten in kaart te brengen.


bron: distrifood

Dit artikel afdrukken