Het was een nek-aan-nekrace tussen de finalisten, waarbij ook verschillende andere kandidaten hoge ogen gooiden. Bunjamin Konuksever van Het Zaanse Bakkertje werd geroemd om zijn bijzondere bakkerij, waarbij traditioneel Nederlandse producten hand in hand gaan met Turkse specialiteiten. Berend Bolhuis uit Jubbega (Fr) verdient alle lof van de jury vanwege zijn inspanningen om biologisch én streekgebonden te werken en daarin heel veel pionierswerk te hebben verricht. Menno ’t Hoen van Vanmenno werd geprezen om de smaak en de kwaliteit van zijn broden, die echter op Franse leest geschoeid zijn. En Frank van Eerd van De Bisschopsmolen in Maastricht heeft een prachtig bedrijf neergezet waar verschillende aspecten van de productie heel mooi samenkomen.
Unaniem gekozen
Jan-Aart Schuld werd door de deskundigenjury unaniem tot winnaar verkozen vanwege het puur Nederlandse karakter van zijn brood, vanwege de inspanningen die hij zich getroost heeft door zelf graan te gaan verbouwen om daarmee de kwaliteit van zijn brood optimaal te kunnen beïnvloeden en natuurlijk vanwege de smaak van zijn brood.
Publieksprijs: Bunjamin Konuksever
De finalist die de meeste stemmen had gekregen via de website http://www.weekvandesmaak.nl/ is beloond met de publieksprijs. Deze eer viel ten deel aan bakker Bunjamin Konuksever uit Zaandijk.
Meer informatie over de 12 finalisten vindt u op http://www.weekvandesmaak.nl/ onder Helden van de Smaak.
bron: biologica
Jan Aart Schuld Winnaar Held van de Smaak 2008 from Smaak Journaal on Vimeo
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook