De Standaard meldt dat "eind deze maand, ten laatste begin februari, in Antwerpen Frites Atelier opent, de frituur van topchef Sergio Herman". De locatie is inmiddels bekend: in de Korte Gasthuisstraat in het stadscentrum. Volgens de culinair recensent kan de Antwerpenaar straks net als bofferds in Den Haag, Utrecht en Arnhem genieten van "fucking perfect" frieten. Waar in Nederland het aanbod aan bijgerechten redelijk beperkt is (pastrami, stoverij), krijgt Antwerpen een uitgebreider aanbod van klassieke snacks, in de 'eigen versies' van Herman. Eind december betreurde de krant nog de sluiting van een van de laatste echte 'fritkoten' van Antwerpen.
De Standaard - Eerste Belgische frituur Sergio Herman opent eind deze maand
Het Frites Atelier in Antwerpen is open, en De Morgen ging proeven.
"Wim Ballieu heeft zijn 'Balls of Glory' en Jeroen Meus serveert 'haute dogs' in Würst. En nu heeft Sergio Herman zijn Frites Atelier in Antwerpen. Het leidt op de redactie van De Morgen tot rollende ogen – wéér een topchef die van een snelle hap iets elitairs wil maken – én tot nieuwsgierigheid: zijn bakjes friet van 3,5 tot 8 euro dan écht zo veel lekkerder? [..]
Uit alles blijkt dan ook dat een bezoek een heuse ervaring moet zijn. De dikke servetjes die je bij je bakje krijgt, zijn ontworpen door Kamagurka. En terwijl je je frieten staat te verorberen, komt het personeel vragen of 'alles naar wens' is. Dat hebben we in onze stamfrituur nog nooit gehoord. [..]
Blijft de vraag: stillen Hermans fotogenieke frietjes méér dan de ervaringshonger? Smaakvol zijn ze wel. “Knapperig vanbuiten, zacht vanbinnen”, worden ze aangeprezen: een verkooppraatje, maar er is geen woord van gelogen. De frietjes zijn niet alleen duur, maar ook rijk. Aan smaak en aan zout (niet zomaar zout, maar zeezout, wordt ons op het hart gedrukt) maar zo hebben we ze graag.
Maar toch. Niet dat ik slecht gegeten heb, maar hoe mals het stoofvlees ook is, het mocht wel iets meer zijn. Side dishes à la Bicky Burger, frikandel of bitterballen hoef je hier immers niet te verwachten. Voor huisgemaakte icetea of een wijntje (4,5 euro) en een Instagram-waardige eetervaring zit u bij Frites Atelier dan weer wel goed. Het is maar wat u zoekt in een frituurbezoek."