Dit najaar staan er door heel Nederland weer verschillende edities van Amusetour op de agenda. Amusetour is een beproefd concept; sinds 2006 deden er al bijna 30.000 gasten aan mee. Inge Stumpel nam in 2006 het initiatief om restaurants meer met elkaar te laten samenwerken en inmiddels is Amusetour uitgegroeid tot een evenement dat plaats vindt verspreid over heel Nederland. Tijdens een Amusetour bezoek je, meestal op een zondagmiddag tussen 12.00 en 17.00, 7 tot 10 restaurants, die elk een amuse met een bijpassende wijn serveren.

Amuse
Een amuse is een klein gerecht ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen te stimuleren. Oorspronkelijk wordt een amuse tussen de gangen door geserveerd. In veel restaurants krijgt u het echter aangeboden bij het plaatsnemen aan tafel, als een soort welkomstgerechtje. Met een amuse laat de chef de gasten kennis maken met de smaak van het restaurant.

Kaarten bestellen
Kaarten bestellen kan via de website. Na de bestelling ontvang je een bevestiging waarop een startadres voor de tour staat, zodat je weet in welk restaurant jouw culinaire ontdekkingsreis begint. De kaarten liggen voor je klaar in dit restaurant. Dit is om een gelijke spreiding van deelnemers over de restaurants te waarborgen. Wanneer je met meerdere mensen tegelijk kaarten bestelt, start je altijd op hetzelfde adres.

Data dit najaar
18 september – Harlingen
25 september – Edam
1 oktober – Vlieland
9 oktober – Amsterdam-Zuid
23 oktober – Alkmaar
30 oktober – Enkhuizen Wild Tour
6 november – Amersfoort Wild Tour
13 november – Dordrecht

Meer informatie is te vinden op de website of de Facebook pagina.
Dit artikel afdrukken