In de serie wordnapping, woordkaping en 'mag voortaan alles in reclame?':

Het Huis van Beleg is exclusief te vinden in het 'grijze' kanaal - de groothandel, alleen voor consumenten met pasjes - dus niet voor iedereen. Ook daar wordt dus flink genept. Ik heb hem geproefd: niet al te nat, maar zeker geen ambachtelijke gekookte ham (daarvoor veel te nat). Een miezerig randje niet-weggeschaafd vet van gewone varkens aan de buitenkant, geen adering.
Volgens mijn mond is het gewoon een wat betere industriële ham, met nitrietzout (komt ook bij ambachtslieden voor, hoewel 'echte eeuwenoude' gekookte ham eigenlijk ' grauw' van kleur zou moeten zijn - zoals fricandeau).

Als ik monnik was en ergens in Belgie m'n wel echte ' hesp' maakte, zou ik deze naamdiefstal melden.

Best Huis van Beleg: dit is gewoon 'goeie gewone ham'. Wat is daar mis mee, als de rest slechter is?
Dit artikel afdrukken