De Nederlandse keuken ziet de aardappel als iets saais en niet exotisch en plaatst de aardappel altijd in de categorie ‘koolhydraten’. Dit terwijl de aardappel in veel andere keukens tot de groenten behoort én de gekookte aardappel een erkende bron is van vezels, vitamine C, B6 en Kalium. Is de aardappel de vergeten groente in ons dieet?

Het congres ‘Aardappel, de vergeten groente in ons dieet?’ onderzoekt vier thema’s: aardappel als vezelbron, aardappel als koolhydraatbron, resistent zetmeel en aardappel en sport. De keynote spreker is Jaap Seidell, hoogleraar voeding en gezondheid aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Het congres is bedoeld voor geïnteresseerden die zich met voeding bezighouden, diëtisten, wetenschappers, telers, verwerkers, bloggers, studenten en journalisten.

Voor informatie over het programma, klik hier.

Wanneer: donderdag 18 februari
Locatie: De Hallen, Bellamyplein 51, 1053 AT Amsterdam
Kosten: Aan deelname zijn géén kosten verbonden. De enige voorwaarde is dat je je op professioneel vlak bezighoudt met aardappels in het bijzonder en voeding en gezondheid in het algemeen.

Je kunt je via deze link aanmelden.

Fotocredits: Artist in doing nothing.
Dit artikel afdrukken