image


Omdat er met interesse gekeken wordt naar wat er zich in de horeca afspeelt, een berichtje waar we het komende jaar op terug kunnen kijken als we het over innovatie hebben. Zoals jullie inmiddels weten ben ik nogal teleurgesteld over de innovatie-kracht van de horeca. Ook deze lijst maakt mij niet bepaald 'warm' van binnen.

Een jury van journalisten, ondernemers en horeca-adviseurs heeft 16 innovaties voor de horeca, genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2008.
De vorig jaar ingezette trend bij de inzendingen zet zich voort: veel zijn gericht op gezond & bewust, beleving en efficiency. Op de eerste dag van Horecava 2008, maandag 7 januari, maakt de jury de winnaar per categorie en de overall winnaar bekend. Alle nominaties zijn op de Horecava te zien. Voor deze achtste editie van de innovatiewedstrijd leverden horeca- en catering-leveranciers ruim 150 producten en diensten aan.

fair trade, caloriearm, minder vet en energiezuinig: leveranciers spelen in op de trends in de samenleving. Van snackfabrikanten en drankenleveranciers tot ontwerpers van apparatuur en interieurs. Iedereen lijkt bezig met gezond en bewust. Ook beleving blijft hot: inspelen op de zintuigen van gasten in horeca en catering is zeer belangrijk. Het gevaar van doordraven ligt wel op de loer, bijvoorbeeld als de functionaliteit van apparatuur in het gedrang komt of als er bij trendy drankjes met hippe verpakking te weinig aandacht is voor smaak. Efficiency is het credo bij keukenapparatuur, kassasystemen, barautomatisering en softwareprogramma’s. Veel ondernemers kampen met hoge personeelslasten of personeelstekort en met slimme oplossingen proberen steeds meer leveranciers bij te dragen aan betere bedrijfsvoering en betere service. Uiteraard zag de jury inzendingen die inspelen op het naderende rookverbod in de horeca. Twee kregen een nominatie.
De 16 nominaties zijn:

Categorie Food & Beverage
Origen: premium wine vinegars - Alsegi Trading, Dordrecht
Steaz: fair trade frisdrank op basis van groene thee - American Food Service, Maarssen
MAQS: rood vlees en kip uit de magnetron - MAQS Food, Beesd
Warsteiner premium chili: biermix - Warsteiner Benelux, Tiel

Categorie Equipment
Ware Care On Top Pro, plafond-vliegenvanger - Ware Care Pest Control, Beuningen
GreasePaK, vetafbreker - Vetafscheiders.nl, Den Haag
Jägermeister Tapmachine - Maxxium Nederland, Amstelveen
MegustaMe ijsblender - MegustaMe, IJsselstein

Categorie Interior & Design
La Chaisse Ronde, zitbal - Oolaalaa Sales, Amsterdam
Falo design terrasverwarming - Alpina, Wevelgem (B)
La Fraicheur, design wijnkoeler - La Fraicheur International, Amersfoort
Replensis, asbak/plantenbak - Feelgoed Design Products, Rotterdam

Categorie Services
SmokePoint, rookcabine - Habitat Solutions, Barendrecht
Kelner oproepsysteem - Eijsink Afrekensystemen, Hengelo
Wrap ‘n dry, paraplubeschermer - JDB Import & Export, Eindhoven
Team Uren-plan, roostersoftware - Lepaco, Giesbeek


Bron Horecava - Amsterdam RAI met dank aan facilitywereld
Dit artikel afdrukken