Er wordt gerommeld met ons eten en we hebben er geen weet van. De voedingsindustrie is een gesloten bolwerk die zich niet graag in de keuken laat kijken. Gelukkig ligt de productie van voedsel de laatste tijd vaker onder het vergrootglas van onderzoeksjournalisten.

Zo publiceerde het Algemeen Dagblad over de risico’s van paardenvlees en berichtte Zembla dat er wordt gefraudeerd met het Beter Leven-keurmerk, waarbij duurzaam vlees wordt gemengd met vlees uit de bio-industrie. Marcel van Silfhout onderzocht in opdracht van de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) vier maanden lang de voedselveiligheid in Nederland en de rol daarin van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en sprak met zestig insiders. De uitkomsten, binnenkort bekend gemaakt, zijn volgens hem ‘verhelderend’ en ‘ontluisterend’. Onderzoeksjournalisten onthullen in dit VVOJ Café hoe je het ware verhaal boven tafel krijgt.

Sprekers: Norbert Reintjes (Zembla), Marcel van Silfhout, derde spreker tba.

Wanneer: maandagavond 23 september
Tijd: 20.00 uur (zaal open 19.30)
Waar: Algemeen Dagblad, centrale redactie, Delftseplein 27-K, Rotterdam (naast Rotterdam Centraal Station)
Aanmelden: Vooraf aanmelden verplicht met een mailtje naar cafe@vvoj.nl. De VVOJ VVOJ organiseert Café-avonden voor leden. Niet-leden zijn welkom, mits ze journalist zijn. Bij overaanmelding krijgen VVOJ-leden voorrang. Toegang voor VVOJ-leden is gratis, niet-leden betalen 5 euro.
Dit artikel afdrukken