Hoewel Scheveningen als badplaats tegenwoordig vooral de aandacht trekt, is het al honderden jaren een centrum voor de zeevisserij. De visserij bepaalde tot voor kort het beeld van Scheveningen; zeker toen in 1903 de zeehaven werd geopend en de haringvangst maar aan één naam werd gekoppeld… Door omstandigheden is de haven van Scheveningen echter vooral nog bekend vanwege Vlaggetjesdag. Maar de visserij heeft de handen ineen geslagen binnen een ambitieus project om de Scheveningse vis weer prominent op de kaart te zetten; en daarin speelt de visbeleving een belangrijke rol.

Bereiden en proeven
Het culinaire visfestival VISSCH plaatst de visserij in dit nieuwe perspectief en laat bezoekers ervaren wat Scheveningse vis is; de bereiding en het proeven zijn uitgangspunten tijdens dit driedaags festival waarin visserij, horeca en consument elkaar ontmoeten rond de Scheveningse haven. VISSCH laat de visliefhebber zien en proeven wat Scheveningen, haar visserij & restaurants allemaal te bieden hebben! De datum van het festival -eerste weekend september- is de start van het herfst- en winterseizoen voor culinair Scheveningen en Den Haag!

Drie dagen VISSCH
VISSCH is niet alleen bereiden en proeven van bijzondere gerechten uit de zee. Maar ook beleving en vermaak daaromheen. Door middel van muziek, workshops (hoe fileer je een schar of een schol? Wat doe je met de ingewanden en hoe bewaar je deze), en sterke verhalen.

Kijk voor het programma op www.vissch.nl.
Kaarten aan de kassa of via de site.
Dit artikel afdrukken