Nadat in de jaren 80 het fundament voor 3D-printen is gelegd, heef 3D-printing een opmars gemaakt. In snel tempo wordt het een deel van ons dagelijks leven. Toepassingen zoals drukken van protheses, delen van een schedel, auto- en luchtvaart onderdelen, fietsen, zelfs huizen, menselijke botten, weefsels en organen; maar ook sieraden, kunst, architectuur, kleding, interieur en robots. Je kan het zo gek niet bedenken of het wordt geprint. Dus ook… ons voedsel!

Tijdens het Science Café op donderdag 26 februari a.s. geeft Kjeld van Bommel van TNO Eindhoven een overzicht over de stand van zaken van 3D-printing technologie van dit moment. Met speciale aandacht voor het ontwerpen en creeëren van 3D geprint voedsel. En uiteraard een live demonstratie!

Raadpleeg de website van Science Café Wageningen voor meer informatie.

Wat: Science Café Wageningen: 3D-printing: Food for thought….?!
Waar: Café Loburg, Molenstraat 6, Wageningen
Wanneer: 26 februari 2015
Tijdstip: 20.15, live music vanaf 19:45
Toegang: Gratis

Fotocredits: ‘Poster 3D printing’, Science Café Wageningen
Dit artikel afdrukken