Rotterdamse chefs op hun best: in het weekend van 4 en 5 oktober vindt het foodfestival Rauwkost plaats in de Fenixloods op Katendrecht.
Met prikkelende en inspirerende pitches over de toekomst van ons eten, en vooral veel proeven en ervaren!

Culinair Rotterdam verzamelt zich voor de tweede editie van het festival. Waar Rotterdams meest opmerkelijke chefkoks live hun signature dishes bereiden, in geïmproviseerde keukens, te midden van het publiek. Rotterdam zit culinair enorm in de lift zit en dat is goed te merken aan de line-up van Rauwkost. Maar liefst twintig topchefs zijn in actie te zien tijdens het festival. Opvallende nieuwe namen zijn Richard Meijer (Mevrouw Meijer) Pepijn Schmeink en Remco van Erp (Dertien) en sterrenchef Gert Blom (Amarone).

Nieuw dit jaar is het uitgebreide festivalprogramma met lezingen, workshops en proeverijen. In Behind the kitchen nemen de bezoekers een kijkje in de keuken achter de keuken van de chefs. Boeren, koffiebranders, wijnimporteurs, brouwers en kwekers laten de wereld zien die schuil gaat achter de bijzondere producten waar onze chefs dagelijks mee werken. Ze geven workshops en proeverijen waar je gratis aan kan deelnemen.

Kijk voor het hele programma op de site, bestel je tickets via deze link. En kijk op facebook natuurlijk.

Het programma in vogelvlucht:
Zaterdag 4 oktober
13.00-23.00u, feest tot 01.00u

1630h Jente de Vries - Kromkommer
1800h Samuel Levie - Brandt&Levie - Worst
1930h Rob Baan - Koppert Cress - Innovatie in tuinbouw
2100h Pepijn Schmeink en Marc Soetman - Geitenvlees

Zondag 5 oktober, 14.00-22.00u

1545h Dick Veerman - Foodlog
1630h Arjan Smit - Koken met Plaagdieren
1800h Niels van den Berg - Rungis - Oosterscheldewier
1930h Peter Klosse, Jan Willem den Hartog en Tjomme Zeilstra - De Bierrevolutie
Dit artikel afdrukken