Jan Robben presenteert op 25 november 2014 zijn eerste boek Liefde voor aardbeien bij het kookcentrum de Wereld van Smaak in de Markthal van Rotterdam.

Aardbeien vormen voor Jan Robben een grote inspiratiebron. Hij vertoeft zijn hele leven tussen de aardbeien en richtte een aantal jaren geleden de Aardbeienacademie op. De laatste vijftien jaar besteedde hij veel aandacht aan de kenniskloof tussen consument en de innovatieve professionele aardbeienwereld.

Zijn Aardbeienacademie organiseert plantendagen en aardbeien-studenten kunnen terecht met al hun vragen. Aardbeienkoning Jan Robben deelt graag zijn uitgebreide kennis over aardbeien in de breedste zin van het woord. De hoogste tijd dus voor een echt aardbeienboek. Jan werkte er ruim een jaar aan. Dinsdag 25 november presenteert hij het resultaat: 'Liefde voor aardbeien', met als ondertitel met de paplepel ingegeven.

Het boek staat boordevol tips om zelf aardbeien te telen. Aardbeien in een grote tuin, in een balkontuin of dakterras passeren de revue. Daarnaast staan er recepten in. Deze werden bedacht en uitgeprobeerd door een vijftiental studenten van de koksopleiding de Rooi Pannen uit Tilburg. Jan beschrijft uiteraard diverse aardbeienrassen maar besteedt ook aandacht aan ziekte en plagen en hoe deze op een natuurlijke manier bestreden kunnen worden. Een belangrijke focus vormt daarbij de biodiversiteit en preventieve maatregelen je neemt om je aardbeien te beschermen tegen plagen en ziekten.

Het full colour boek met prachtige foto’s telt maar liefst 320 pagina’s.

Datum: 25 november
Tijd: 17.00 uur
Locatie: Markthallen Rotterdam, De wereld van Smaak, 1e verdieping

Liefde voor aardbeien - met de paplepel ingegoten
ISBN 978-90-9028529-0
Verkoopprijs 34,50 euro
Bestellen via de Campuswinkel van de Aardbeienacademie. Daar vind je ook de overige verkoopadressen.

Fotocredits: Foodlog Media
Dit artikel afdrukken